3 Şubat 2011 Perşembe

Dini işlerde Tebliğ

Dini işlerde Tebliğ:
Farz olanı yaparak  tebliğ edilebilir.. Farz namazınızı gereğince ev halkı içinde kılmanız bile ev halkına dini tebliğ eder. Onlara hatırlatma yapar. Evladlarınıza tebliği eksik etmeyiniz. Lakin Peygamber efendimiz. Ashabına rivayetlere göre akşam ile yatsı arası değişme gösteriyor. Ashab kapı kapı dolaşır Dini Tebliğ ederdi. Tebliğinin en hayrı Selam ile başlayıp Tevhid ile devam edip Şahadet ile Selam salat edip tebliğ arkasından 2 rekat şükür namazı kılmaktır. Selam ile başlar selam ile biter.

Bir Rivayette Allah için Ümmet-i Muhammed için hizmet edilme niyetinde atılan her adıma yapışan toz zerreciği kadar Allah-u Teala Cehennem azabından hizmet edeni uzaklaştırdığını bir yatsı veya akşam vaktinde ashaba vahaz edildiğini ve bunun üzerine Ashabın yerde yuvarlanarak tozların arasında tebliğ iştirakine gittiği belirtilmiştir.

Allahım Rabbül Alemin Erham-er Rahimin onların hizmetlerini bana da vasıl et ver. Ümmeti Muhammed'e hizmet eden ashabına ne verdiysen banada ver. Amin.

Tebliğ ile Ahlak kazanma:
Allah şüphesiz ki sizi terbiye eder ve Kendi ahlakıyla Sizi ahlaklandırır.
O müminlerdir ki namazını huşu içerisinde kılarlar.
Her kim Allahın dinini tebliğ ederse Güzel ahlaklı olur. Her kim
Mü'minun Suresi'nin Gereğince samimiyeti yakalamış ise.
Ahlakıyla Allaha ve Ümmeti Muhammed'e hizmet edip Mertebeler elde eder.
Tevazu ahlakını almış bir Mümin Yapmış olduğu Allah'a ibadetleri esnasında bu ahlakı kullanması durumunda huşu ile birlikte manevi feyz ve lezzetlere ulaşır ki bu lezzetler Dünya'da Mümine kolaylık verir. Hani Allah vaadinde (Sadece Allah vaad verir) Sizin Gören gözünüz Tutan Eliniz Yürüyen Ayağınız olurum müjdesine hasıl olur.

Çok Güzel bir hizmettir tebliğ tadına varın. Bol bol dinimizi tebliğ edin. 5 vakit ezan ederken sizde bu tebliğden alacağınızı alın. Vaktinizce farzlara yaklaşın. Farzlara yaklaşanlar nafilelere nafilelere yaklaşanlar Allah'a yakinen küfüven ehad olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder